Générique Huile Mobilier de jardin Tenue Extreme 1L

Olie Extreme Levensduur Tuinmeubilair

De Olie Extreme Levensduur Tuinmeubilair is bestemd voor het gebruik op tuinmeubels of andere houten oppervlakken die onderhevig zijn aan slijtage. De formule is ultra waterproof en ook verrijkt met anti-UV-bestanddelen. De Olie Extreme Levensduur Tuinmeubilair is verrijkt met was voor een betere weerstand tegen vet en vlekken.

Kleuren

Kenmerken

BESTEMMING

Voor alle tuinmeubelen in exotisch hout (tafels, stoelen, banken, ligstoelen) die sterk aan uv-straling en weersinvloeden zijn blootgesteld.

EIGENSCHAPPEN

 • Rijk aan tungolie, het hout is volledig ondoordringbaar voor water en vocht.
 • Verrijkt met was, voor een beter bestand tegen vlekken en vet.

 

 • TUSSEN LAGEN : 3H
  VOLLEDIG DROOG : 24H
 • RENDEMENT
  12 m2/l
 • 0,5L - 1L
 • Reiniging met White Spirit
 • BUITEN

Gebruik

GEREEDSCHAP

 • Borstel.
 • Doek.

VOORBEREIDING

Het hout moet schoon, droog en ontvet zijn.
ONBEHANDELD OF MET OLIE BEHANDELD HOUT : licht schuren met fijn schuurpapier en ontstoffen of reinigen met “Tuinmeubilair Reiniger V33”.
BESTAANDE BEITS- OF VERNISLAGEN : afschuren en/of afbijten en ontstoffen tot op het kale hout.

GEBRUIK

Gebruiksklaar product.
De olie voor en tijdens het aanbrengen goed omroeren met een houte latje.

EERSTE BEHANDELING :
1. De olie in de dop van het blik gieten.
2. Het hout royaal met olie instrijken met behulp van een platte verfborstel.
3. Na 20 minuten de overtollige olie met een niet-pluizende doek afvegen. Na het afvegen moet het hout een mat uitzicht hebben.
4. 6 uren laten drogen en vervolgens op dezelfde manier een tweede laag aanbrengen.
5. 24 u laten drogen.

Gereedschap en doordrenkte doeken in een hermetisch gesloten plastic zak wegwerpen. Risico op zelfontbranding van textiel of gereedschap dat met het product doordrenkt is.

ONDERHOUD :
Als het hout er verweerd of bleek begint uit te zien, (plaatselijk of over het hele oppervlak) een laag olie aanbrengen met een borstel.
20 min. laten inwerken.
De overtollige olie met een niet-pluizende doek afvegen.

TIPS

 • Om na te gaan of voldoende olie op het hout is aangebracht, er enkele druppels water laten overlopen. Het hout is waterafstotend als de druppels parelen op het houtoppervlak. Maar als het hout door contact met het water donker wordt, is nog een laag olie vereist.
 • De kleur, de porositeit, de soort en de ouderdom van het hout kunnen een invloed hebben op de definitieve tint van het behandelde oppervlak. Altijd eerst op een weinig zichtbare plaats uittesten om te zien wat.
 • Ideale verwerkingstemperatuur : tussen 12 en 25°C, bij droog weer.

GOED OM TE WETEN

Door zijn aard kan een kleurloze (niet-gepigmenteerde) olie de kleur van hout beïnvloeden: de olie gaat het hout voeden en kan een permanent natuurlijke nat hout aspect geven, soms heel anders dan het uiterlijk van droog, gemalen, geschuurd hout. Deze reactie is geenszins een fout in het product en hangt af van de essentie van het hout. De porositeit of leeftijd van het hout kan ook de uiteindelijke kleur beïnvloeden. Doe daarom voorlopig een test op een verborgen deel van uw hout om het resultaat na te gaan.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst voor advies aangepast aan uw project.

VEILIGHEIDSFICHES

Top of page