Générique Huile Tenue Extreme Terrasse 2,5L

Olie Extreme Levensduur Terras

De Olie Extreme Levensduur Terras voedt het horizontale hout in de diepte en is duurzaam. Die is verrijkt met was voor een betere weerstand tegen vlekken. Die heeft een hoge concentratie aan anti-uv-bestanddelen.

Kleuren

Kenmerken

BESTEMMING

Voor terrassen, tuintegels, zwembadafwerking… in exotische houtsoorten (Bangkirai, Teak, Ipé, Padoek,…) of in grenen.

“Extreme Levensduur” formule speciaal geschikt voor houten vloeren die onderhevig zijn aan invloeden van buitenaf (sterke vochtigheid, uv, chloorwater…).

Kan ook op drukgeïmpregneerd hout worden gebruikt.

EIGENSCHAPPEN

 • Door de sterke concentratie aan anti-uv elementen beschermt “Terrasolie Extreme Levensduur” het hout gedurende lange tijd tegen de invloed van de zon. Het product bevat twee soorten anti-uv-elementen : een oppervlakteactieve stof en een stof die dieper in het hout dringt.
 • Rijk aan natuurlijke olie en speciale alkydharsen die het hout volledig ondoordringbaar maken voor regenwater, chloorwater en vocht.
 • “Terrasolie Extreme Levensduur” is verrijkt met was waardoor het hout beter bestand is tegen vlekken en vet.
 • Microporeus : laat het hout ademen.
 • Bewaart het natuurlijke uitzicht van het hout.
 • Formule op waterbasis die zorgt voor een snelle droging zonder onaangename geuren.
 • TUSSEN LAGEN : 2H
  VOLLEDIG DROOG : 24H
 • RENDEMENT
  10 m2/l
 • 2,5L
 • Reiniging met water
 • BUITEN

Gebruik

GEREEDSCHAP

Borstel, verfpistool.

VOORBEREIDING

Het hout moet schoon, droog en ontvet zijn.

 • ONBEHANDELD EN VETTIG HOUT : het hout een korte tijd laten verweren om de ondergrond te ontvetten vooraleer “Terrasolie Extreme Levensduur” aan te brengen.
 • BESTAAND HOUT : eerst reinigen met “Shampoo Tuinhoutr V33”.

GEBRUIK

Gebruiksklaar product.
De olie voor en tijdens het aanbrengen goed omroeren met een houten latje.
Melkachtig uitzicht in de pot, verdwijnt na het drogen.

EERSTE BEHANDELING :
1. Het hout royaal met “Terrasolie Extreme Levensduur” instrijken met behulp van een platte verfborstel of een kortharige verfrol (12 mm) zodat het hout goed geïmpregneerd is. Niet afvegen.
2. 2 uur laten drogen.
3. Een tweede laag aanbrengen. Het terras is beschermd wanneer het hout de olie niet meer opneemt. Als het hout niet verzadigd is, kan een derde laag nodig zijn.
4. Na 20 min., het overtollig product dat niet door het hout werd opgenomen, afvegen met een niet-pluizende doek, een borstel of een rol. Voor een mooi natuurlijk mat resultaat alles goed egaal uitstrijken.
5. 24 uur laten drogen.
6. Gereedschap en doordrenkte doeken in een hermetisch gesloten plastic zak wegwerpen. «Risico op zelfontbranding van textiel of gereedschap dat met het product doordrenkt is».

ONDERHOUD :
“Terrasolie Extreme Levensduur” schilfert niet af. Bijgevolg is afschuren of afbijten voor het aanbrengen van een onderhoudslaag overbodig.
Als het hout er verweerd of bleek begint uit te zien, (plaatselijk of over het hele oppervlak) een laag olie aanbrengen met een borstel.
Voor het gewone onderhoud volstaat afwassen met water.

TIPS

 • Nieuw of kaalgemaakt hout eventueel behandelen met “Behandeling Universeel V33”.
 • De kleur, de porositeit, de soort en de ouderdom van het hout kunnen een invloed hebben op de definitieve tint van het behandelde oppervlak. Altijd eerst uittesten op een weinig zichtbare plaats.
 • Ideale verwerkingstemperatuur : tussen 12 en 25°C, bij droog weer.

GOED OM TE WETEN

Door zijn aard kan een kleurloze (niet-gepigmenteerde) olie de kleur van hout beïnvloeden: de olie gaat het hout voeden en kan een permanent natuurlijke nat hout aspect geven, soms heel anders dan het uiterlijk van droog, gemalen, geschuurd hout. Deze reactie is geenszins een fout in het product en hangt af van de essentie van het hout. De porositeit of leeftijd van het hout kan ook de uiteindelijke kleur beïnvloeden. Doe daarom voorlopig een test op een verborgen deel van uw hout om het resultaat na te gaan.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst voor advies aangepast aan uw project.

VEILIGHEIDSFICHES

De veiligheidsinformatiebladen worden continu bijgewerkt met de meest actuele informatie. Ze zijn beschikbaar voor elk formaat en kleur.
De versie en datum van de laatste update worden in de rechterbovenhoek van elke pagina weergegeven.
De downloaddatum wordt automatisch toegevoegd in de linkerbenedenhoek van elke pagina. Deze datum getuigt van de geldigheid van de informatie ten tijde van uw consultatie.

Top of page